VÍDEO: Olot viatja al cor dels Pirineus. Fins al 28 d’abril

Comparteix-ho amb els teus amics:

El Departament de Territori i Sostenibilitat participa en el projecte ADNPYR que presenta el PIRIBUS que es podrà visitar al recinte firal d’Olot, del 17 al 28 d’abril

Olot és la primera parada a Catalunya del PIRIBUS, una exposició itinerant organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història, i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a tota la serralada passant per Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, recorrent en total més de 6.000 km.

La mostra, que es podrà visitar a la capital de la Garrotxa del 17 al 28 d’abril, convida les persones a un “Viatge al cor dels Pirineus”, per endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. L’exposició interactiva que recorre les diverses regions pirinenques va iniciar el seu periple a Tudela l’1 d’abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. Centenars de persones ja han visitat aquesta exposició itinerant en les primeres destinacions on ha fet parada, amb bona acollida. Després d’Olot, la mostra arribarà a Figueres, on es podrà visitar de l’1 al 12 de maig, per marxar després cap a al Rosselló, a la Catalunya Nord. Serà a l’estiu quan tornarà a Catalunya, per recórrer diverses localitzacions fins al desembre.

Una explosió per als sentits

La mostra s’ha dissenyat amb la voluntat que les persones visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permetran descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. Serà a bord d’un semiremolc desplegable de 72 m2 interiors, on es podran descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

PROGRAMA D’ACTIVITATS A LA GARROTXA

ARXIU VÍDEO:

Comparteix-ho amb els teus amics: