Vídeo: Olot rep el màxim reconeixement com a Vila Florida

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dimecres 9 de setembre ha tingut lloc a l’Espai natural Riera de Villacrosa – Font del Pic, a Sant Hilari Sacalm, l’acte de lliurament de distincions a les Viles Florides. La jornada ha estat marcada per un ambient festiu on alcaldes, regidors, tècnics municipals, i convilatans de tots els pobles de Catalunya s’han trobat per continuar unint voluntats i en fer créixer el verd a Catalunya.

https://vimeo.com/138885343

L’entrega de reconeixements Viles Florides 2015 ha tingut l’honor de comptar amb l’Honorable Sr. Vicenç Estanyol, director dels SSTT del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació a Girona, l’Honorable Sra. Neus Ferrete Gracia, directora dels SSTT del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació a Barcelona, amb l’il·lustríssim Sr. Joan Ramon Veciana Martínez, Alcalde de Sant Hilari Sacalm i amfitrió de l’acte,en Josep Pastó, president de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), el Sr. Josep Almirall i Roig, Cap de l’Àrea de Comerç del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya i els patrocinadors Terres Boix, Massó Garden i Hobby Flowers.

VilesFlorides

L’acte ha comptat amb la presència delDirector Executiu de l’Agencia Catalana de Turisme, Sr. Patrick Torrent, ja que el passat mes d’agost l’Agència Catalana de Turisme i la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) promotora del moviment Viles Florides, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promocionar les Viles Florides en l’àmbit turístic. El Sr. Patrick Torrent ha destacat el gran pas que suposa incorporar les Viles Florides en el seu pla d’accions de promoció, inclosa la difusió a través de les seves xarxes socials del Catalunya Experience, perquè amb aquest conveni l’Agència Catalana de Turisme ha decidit donar visibilitat a aquest reconeixement que, sens dubte, incideix positivament en la visió i percepció que els turistes s’enduran de la destinació, augmentant la seva satisfacció i afavorint la retenció i fidelització dels visitants arreu de Catalunya.

Després de tres primeres edicions de Viles Florides, en les quals s’havien atorgat Flors d’Honor a 37 municipis, enguany, en la seva quarta edició, la participació al moviment Viles Florides ha estat realment un èxit amb 68 municipis guardonats, 6 iniciatives florides destacades i més de 2.900 seguidors en xarxes socials que han decidit sumar-se al moviment, compartint les imatges dels seus espais verds a la web de Viles Florides.

El presentador, Jordi Cartanyà i el saxofonista Pep Poblet han dinamitzat l’acte i acompanyat els 68 municipis i els representants de les iniciatives florides destacades durant l’entrega de distincions.

Les intervencions de l’Honorable Sr. Vicenç Estanyol, director dels SSTT del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació a Girona i de Pere Cabot, enginyer agrònom i membre del jurat de Viles Florides, s’ha destacat el valor i l’aposta dels municipis catalans per la millora i el sosteniment de l’espai urbà amb l’objectiu de fer créixer l’interès per la natura i el verd, i afavorir la consciència sobre el medi ambient i la necessitat de viure en espais sostenibles, més atractius pels visitants i que ofereixen una major qualitat de vida als habitants.

Els guardonats d’aquesta edició 2014

El municipi més guardonat d’aquesta edició ha sigut Olot, amb 4 flors d’honor.Segon el Jurat de Viles Florides, el “verd“ d’Olot és vist com una estratègia de ciutat, completament integrat en la trama urbana.

Amb tres Flors d’Honors:
Almacelles
Cabrera de Mar
Calafell
Campdevànol
Cardedeu
Figueres
Gelida
Llagostera
Llinars del Vallès
Lloret de Mar
Martorell
Platja d’Aro
Ripoll
Roses
Sant Feliu de Llobregat
Sant Hilari Sacalm
Sant Joan de les Abadesses
Tavertet
Vic
Vilanova de Sau
Vilassar de Mar
Vila-seca
Amb dues Flors d’Honor
Alella
Alpicat
Arbúcies
Arenys de Munt
Argentona
Cabrils
Calella
Celrà
Folgueroles
L’Espluga de Francolí
La Vall d’en Bas
Les Preses
Manlleu
Peralada
Pineda de Mar
Premià de dalt
Queralbs
Reus
Rialp
Roda de Ter
Santa Coloma de Farners
Santa Fe del Penedès
Santa Maria de Palautordera
Santa Pau
Santa Susanna
Sant Carles de la Ràpita
Sant Feliu de Guíxols
Sant Joan les Fonts
Tavèrnoles
Tordera
Tornabous
Tossa de Mar
Vallbona de les Monges
Vidreres
Villalba Sasserra
Amb una Flor d’Honor:
Carme
Guimerà
Maldà
Tagamanent
Vallgorguina
Vilanant

Els guardonats de les iniciatives florides 

Espais públics florits: El Parc del Castell de Peralada
Col·lectius florits: L’Unió de botiguers de Llinars del Vallès
Racons florits: El restaurant Roig Robí de Barcelona, al Carrer Sèneca.
Llars florides: Carola Rahola i Mireia Sans de Barcelona.
El moviment Viles Florides

Viles Florides, és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) per a fomentar la millora de l’espai verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, similar al concurs Villes et Villages Fleuris que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor,
a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Per tal d’ampliar la participació i oferir la possibilitat als particulars de formar part del moviment, Viles Florides compta amb les iniciatives florides de: espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides. Es tracta de fomentar els espais verds també a nivell privat en els balcons, les escoles, els carrers, els comerços o els jardins particulars, i donar l’oportunitat als seus propietaris o a les entitats que els gestionin de promocionar-los a través de la pàgina web de Viles Florides(www.vilesflorides.cat).

Noves categories, doncs, és una crida a la participació ciutadana. A què associacions de veïns, casals, restaurants, botigues, escoles i altres entitats contribueixin a omplir de verd el que tenen més proper: els balcons, els patis, els jardins, els aparadors o els interiors.