VÍDEO: Olot Televisió podria tancar si no és rescatada amb diners públics

Comparteix-ho amb els teus amics:

Segons dades oficials; un 11% dels espectadors catalans miren, com a mínim un cop al mes, canals de televisió locals i un 4% d’audiència diària.

Tots els grups polítics menys el PDECat, consideren que ja s’aporta molts diners públics a Olot Televisió.

Olot Televisió ha tornat a ser notícia en el ple municipal d’Olot del passat mes de febrer per la seva precària situació econòmica, a part del gran cost econòmic que representa per a tots els Garrotxins pel seu manteniment, ara s’afegeix que l’ajuntament d’Olot pagarà el “lloguer” de les seves instal·lacions, aportant en total gairebé 90.000 euros per diverses raons com contractació de programes, publicitat, etc.

Tots els grups, menys el PDECat consideren que Olot Televisió ja rep molts diners públics per part del consistori olotí, però que donaran un marge de temps a la nova gestora per veure la “possible viabilitat”. S’ha de recalcar que a part dels diners que ja rep de l’ajuntament d’Olot, també rep per diversos motius i subvencions de la Generalitat, la Diputació de Girona, Consell Comarcal de la Garrotxa i de tots els municipis de la Garrotxa que religiosament paguen quotes anuals per ajudar al fet que no es tanqui Olot Televisió. Segons l’alcalde Josep. M. Corominas, “o ens impliquem, o Olot Televisió tanca”, donant entendre que es continuarà aportant diners públics amb aquesta empresa privada.

Dades oficials

Segons dades oficials donades per la Xarxa al diari Ara; un 11% dels espectadors catalans miren, com a mínim un cop al mes, canals de televisió locals i un 4% d’audiència diària. Per tant, la viabilitat d’Olot Televisió és gairebé impossible, i que obeeix simplement als “capritxos polítics” de determinats grups que saben que el perfil de gent que mira aquests mitjans són potencials electors. De fet, quan va començar el mandat de Josep M. Corominas davant de l’ajuntament d’Olot, va haver-hi queixes de la resta de partits de l’oposició de què “sortia” massa per Olot Televisió.

Les plataformes digitals, l’enemic numero 1 de les televisions locals

En una societat tan digitalitzada com la que vivim, es dóna la circumstància que les xarxes socials com Twitter, Facebook, o webs digitals, inclús whatsapp, fa que la gent consumeixi menys televisió local, al contrari que les televisions generalistes que ofereixen més quantitat de programes i entreteniment per escollir i jugar amb l’oferta que ofereixen. Bàsicament es consumeix televisió local per informar-se de les notícies locals, però si aquests mateixos mitjans ja les dones per internet, el consum del mitja mare (tv) baixa en picat. Això dona com a resultat, que cada cop caiguin més les audiències amb el consegüent cost de diners per les butxaques dels ciutadans. Veure vídeo.