VÍDEO: Per què és important vacunar-nos contra la COVID-19?

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per què és important vacunar-nos contra la COVID-19?

Els estudis realitzats fins a la data d’avui mostren que les vacunes contra la COVID-19, aprovades per les agències reguladores internacionals, són segures; s’han provat a tots els grups de la població confirmant la seva eficàcia.

Encara no hi ha evidència -ja que no han estat inclosos en els estudis científics- i per tant, ara per ara, no es recomana la vacunació en:

  • Menors de 16 anys.
  • Dones embarassades.
  • Dones que estiguin alletant nadons.

Les vacunes estan contraindicades en:

  • Persones que hagin presentat una reacció d’hipersensibilitat de tipus anafilàctic a una dosi prèvia de vacuna contra la COVID-19 o a algun dels seus components.
  • Persones amb antecedents de reaccions al·lèrgiques greus. Els equips mèdics han de valorar la situació segons les condicions de risc que presentin.

En quin ordre es vacunarà la població?

La priorització de la vacunació de la població es basa en un marc ètic on prevalen principis com ara la igualtat, la dignitat de drets, les necessitats, l’equitat, la protecció a la discapacitat i a la persona menor d’edat, el benefici social i la reciprocitat. A més, s’han tingut en compte els principis d’ordre més procedimental, com ara la participació, la transparència i la rendició de comptes, en aquest ordre.

Amb aquestes prioritats, s’han establert uns primers grups poblacionals que rebran la vacuna.

  • Residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.
  • Personal sanitari de primera línia.
  • Altres grups sanitaris i sociosanitaris.
  • Persones amb alt grau de discapacitat que requereixen d’altres persones per desenvolupar la seva vida (persones amb gran dependència no institucionalitzades).

Com sabré quan em puc vacunar?

Per tal de vacunar al més aviat possible les persones que formen part dels grups prioritaris, el Sistema de Salut de Catalunya ha creat i format equips mòbils especialitzats en el maneig i la dispensació de les diferents vacunes contra la COVID-19, els quals, a partir del dia 27 de desembre, estaran dispensant totes les vacunes que ens subministrin a tot Catalunya, per garantir la seguretat de la vacunació i la màxima rapidesa.

D’acord amb els col·lectius prioritaris establerts, la vacunació s’adaptarà a les característiques de cada col·lectiu per facilitar-ne l’accessibilitat i totes les persones es convocaran adequadament per vacunar-se quan arribi el moment del seu grup.

Comparteix-ho amb els teus amics: