Vídeo: Presentació del llibre “Les #cosesdelboe i el filòsof de butxaca. La mà foradada”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Joaquim Nadal va ser l’encarregat de presentar-nos a Olot el llibre de Pere Aragonès i Andreu Mas: Les #cosesdelboe i el filòsof de butxaca. La mà foradada. El llibre és un recull de les despeses més insòlites que el govern ha realitzat a costa dels nostres impostos. És una clara crítica a l’estructura de l’Estat Espanyol i el malbaratament de costos destinats a serveis no essencials, així com algunes despeses de la monarquia, l’exèrcit i el govern espanyol (8 milions d’euros destinats a la monarquia, entre ells el que van costar les tres Harley Davindson de l’anterior rei, més de 2 milions a la concessió de la cafeteria del Congrés de Diputats, 250 mil euros en paper higiènic per a les dependències policials, els 17 milions per l’ambaixada al Japó en plena crisi…i així molts més exemples que il·lustren una estructura econòmica i de govern del segle XVIII.

[vimeo]https://vimeo.com/101080977[/vimeo]

Els autors d’aquest llibre són Pere Aragonès, diputat del Parlament de Catalunya de ERC, el qual va començar a explorar el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i va publicar en forma de tuits aquestes despeses increïbles que hi anava trobant amb el hashtag #cosesdelboe, i Andreu Mas, periodista, escriptor i director de Nautilus, el qual ha aportat la seva particular mirada satírica i àcida al llibre. Els dos han escrit un llibre que amb les seves crítiques aconsegueix indignar-nos amb un mig somriure d’humor català i que ens fan reflexionar sobre uns temes tan actuals com la crisi i el procés sobiranista.

“Aquest és un llibre que a mi no em diverteix, tot i que és brutalment divertit, perquè em produeix una immensa, profunda tristesa” Joaquim Nadal descrivia així el llibre en la seva presentació a Olot aquest passat dijous 17 de juny.