VÍDEO: Presentació del Pla de Govern XII legislatura

Comparteix-ho amb els teus amics:

El document s’estructura en 4 eixos els quals fixen 22 àmbits d’actuació, 93 objectius, més de 1.000 mesures i més de 300 indicadors de seguiment

El Consell Executiu ha aprovat el Pla de Govern per a la XII legislatura, una legislatura marcada per “l’excepcionalitat política” en paraules del president Quim Torra durant el seu discurs d’investidura per la situació derivada de l’aplicació de l’article 155, amb la judicialització de la política, amb presos polítics i exiliats i amb una macrocausa contra l’independentisme en marxa. En aquest context excepcional, el document aprovat marca les línies d’actuació del Govern per tal d’enfortir democràticament la nostra societat; assolir la cohesió social i la prosperitat econòmica de Catalunya i la seva projecció exterior.

Aquests objectius, que constitueixen els 4 eixos en els quals s’estructura el Pla, es regeixen per un ideari comú, la igualtat com a principi central de les polítiques públiques, introduint la perspectiva de gènere en tots els àmbits; la inclusió social com a element irrenunciable per bastir una societat on ningú no en resulti exclòs per motius d’origen, llengua o cultura, i finalment el respecte escrupolós als drets humans i la llibertat humana. Per fer realitat aquests propòsits és imprescindible que el Govern maximitzi la transparència en la gestió i la contractació i que fomenti la participació i la col·laboració de la ciutadania per tal d’estar veritablement al servei dels ciutadans.

El Pla de Govern és el pla estratègic de legislatura, que recull els objectius i les línies d’actuació més destacades que impulsarà el Govern, més enllà de la seva activitat ordinària. És un instrument de planificació transversal de tots els departaments que l’Executiu es compromet a tirar endavant aquesta legislatura. El Pla de Govern per a la XII legislatura s’ha elaborat a partir del programa de Govern presentat durant el debat d’investidura.

A banda de ser un element de planificació, també permet retre compte de l’actuació del Govern, avaluar el compliment dels compromisos adoptats i garantir la transparència en les relacions amb la ciutadania. En aquest sentit, el Pla incorpora una sèrie d’indicadors que valoraran l’acompliment i el desenvolupament de les mesures al llarg de la legislatura. Es tracta d’indicadors d’accés públic que, per tant, permeten mesurar amb total transparència el grau d’acompliment de l’acció de Govern.

El document aprovat s’estructura en 4 eixos desenvolupats en 22 àmbits d’actuació, 93 objectius i més de 1.000 mesures concretes, amb més de 300 indicadors de seguiment.

· Un país cohesionat amb drets i oportunitats per a tothom.
· Una economia pròspera, responsable i sostenible. Per a un nou model productiu i una fiscalitat justa
· Una societat enfortida democràticament, lliure i justa. Per a una governança compartida.
· Una Catalunya oberta al món.

VEURE DOCUMENT AQUÍ

Comparteix-ho amb els teus amics: