Vídeo: Presentat a Olot el llibre amb les claus de l’èxit de les eleccions del 27 de setembre

Comparteix-ho amb els teus amics:

Per què hem guanyat, és el llibre que es va presentar aquest dissabte a l’ajuntament d’Olot escrit per Francesc-Marc Álvaro, un dietari personal on el periodista reflexiona sobre el procés independentista i revela informacions fins ara inèdites, imprescindibles per entendre per què les eleccions del 27 de setembre van ser un èxit per a les forces sobiranistes.

https://vimeo.com/148820393

A Per què hem guanyat el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro ofereix diverses claus que expliquen de manera detallada, a vegades sorprenent, per quins motius el sobiranisme ha guanyat les eleccions del 27 de setembre. Un triomf electoral no exempt d’embolics, incerteses i dificultats que, en alguns moments, va semblar improbable.

La part principal del volum, titulada Per dins, és un dietari que abraça el període que va de les eleccions municipals del 24 de maig del 2015 a les eleccions del 27 de setembre del mateix any. Aquestes pàgines són un reflex fidel de l’activitat periodística d’Álvaro, notes acumulades en llibretes que no van veure la llum en els seus articles, i que ara ens convida a descobrir: converses, la cara amagada dels pactes, observacions i confessions entre bastidors que donen sentit a les escenes diverses del teatre de la política, que esclareixen les maniobres del front sobiranista, així com les jugades dels altres actors.

CA 36

La segona part del llibre està integrada pels articles periodístics que ha publicat al llarg d’aquests 127 dies a La Vanguardia i a Serra d’Or, i que només són una petita mostra de totes les informacions recol·lectades, la punta de l’iceberg. La raó d’incloure els articles és la possibilitat de fer una lectura retrospectiva, ara completa gràcies a les noves informacions aportades pel dietari, que permeten que el lector es faci una idea més rica, complexa i polièdrica del fenomen polític i social que ha marcat un abans i un després en la història del nostre país. Per què hem guanyat? Per moltes raons, totes explicades en aquestes pàgines.