Vídeo: Olot comença les activitats culturals programades per aquest primer semestre

Comparteix-ho amb els teus amics:

Nova edició de l’agenda Olot Cultura on s’hi recullen tant les activitats organitzades per l’Institut de Cultura d’Olot com també les que organitzen les entitats de la ciutat.

Teatre, música, dansa, cinema, exposicions, lletres, circ, tradicions, xerrades i altres tipus d’activitats formen la programació cultural de la ciutat d’Olot per als primers sis mesos del 2016. Activitats variades, de qualitat i programades pensant en tot tipus de públics.

Els artistes locals obriran un cop més la temporada cultural. La recent creada companyia La Juguesca presenta al Teatre Principal d’Olot Sala 4 i la companyia La funerària, sota la direcció de Xavier Rusacalleda, El purgatori. La cantant Clara Sánchez-Castro interpretarà en directe per primera vegada el seu segon disc Molt Clara i també podrem veure Paula Arbós a l’espectacle Cançons d’amors i de guerres.

TEATRE

En l’apartat de programació d’arts escèniques de gran format hi trobem Els veïns de dalt, Marits i mullers, el musical 73 raons per deixar-te o el Don Joan protagonitzat per Julio Manrique. No falten les propostes en format LAP (L’Altra Programació), la programació d’arts escèniques no convencionals que es fa els dijous a la nit. Entre d’altres, hi podrem veure Wasted (text de Kate Tempest) d’Íntims Produccions; l’Agrupación Señor Serrano amb l’espectacle A house in Asia o Xavier Bobés amb la proposta de molt petit format Cosas que se olvidan fácilmente, que es farà a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. VEURE VÍDEO.

https://vimeo.com/149399570

MUSEUS I EXPOSICIONS

En l’àmbit de les exposicions, al Museu dels Volcans s’hi han programat una mostra sobre teixedes i una sobre l’afició a la meteorologia.  A l’Hospici, al llarg d’aquests mesos, hi haurà les exposicions “Art a Olot durant la II República”, “Menús de Guerra”, “Emili Pujol, fotògraf”, “Agustí Centelles. Retrats de Guerra”, una mostra sobre matemàtiques i una de l’obra de l’artista Duván. VEURE VÍDEO.

https://vimeo.com/149395463

MÚSICA I CONCERTS

La música tradicional tindrà el seu espai en el Garrotxinàrius (amb la participació de La Critatura verda, La Clavellinera i Kúmbal) i Jazz Olot tornarà a portar tres concerts de primera fila a la sala El Torín.  Al Teatre hi podrem veure la companyia Cor de Teatre amb el seu espectacle Allegro; Guerra, d’Albert Pla, Fermin Muguruza i Refree; la Companyia Elèctrica Dharma, i Le Crupier. I, a l’església de Sant Esteve, l’Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà la Passió segons Sant Mateu. Completaran la programació musical els concerts d’Obeses, Blaumut, el Cor Geriona i la Coral Gaia o  Eduard Iniesta. VEURE VÍDEO.

[vimeo id=”149395462″]

La programació per als més petits compta amb els espectacles de Rialles, el taller T’encantarà (també obert als adults) o la proposta Bitels per a nadons (per a nens de fins a 5 anys), a més de l’hora del conte i diversos tallers pensats per a nens i nenes.

Completen la programació els festivals MOT i Sismògraf, les tardes de ball, els espectacles del cicle Al primer pis (per a majors de 65 anys), els cicles de xerrades que organitzen les entitats de la ciutat, les projeccions de Cineclub i Filmoteca, els concerts dels estudiants de l’Escola Municipal de Música i les mostres de teatre i exposicions dels de l’Escola Municipal d’Expressió, entre d’altres.

VEURE TOTA LA PROGRAMACIÓ AQUÍ

Portada agenda Olot Cultura gener juny 2016