Vídeo: Proposen que els treballadors acomiadats retornin el sou cobrat a l’empresa

Comparteix-ho amb els teus amics:

CIUTADANS PROPOSA QUE LES EMPRESES PUGUIN OBLIGAR ALS TREBALLADORS QUE ACOMIADIN A RETORNAR ELS SALARIS COBRATS

El partit liderat per Albert Rivera, Ciutadans, va proposar fa uns mesos que les empreses puguin reclamar als treballadors que acomiadin a retornar els salaris cobrats en alguns casos. Tot emmarcat al seu programa electoral per a les Generals de 2015.

Es tracta d’una mesura per indemnitzar a les empreses pel baix rendiment dels seus treballadors que recaurà sobre aquests treballadors quan no compleixin amb els requisits de competitivitat.

La formació política d’Albert Rivera, que ells mateixos s’emmarquen al centre esquerre ideològic, podria proposar que les empreses que acomiadin als seus treballadors per tenir pèrdues puguin sol·licitar als treballadors acomiadats retornar el seu salari íntegre, o una part del mateix, fins a un màxim de 8 mesos per any treballat.

Aquesta informació l’ha feta pública Ciutadans, però ha estat filtrada des de dins del partit.

Jose Ángel Crego ja va avançar fa uns mesos aquesta idea

Jose Ángel Crego ja avançava fa uns mesos aquesta idea: “per què una empresa després d’haver donat treball durant 10 anys a una persona, a més, ha de pagar quan aquesta marxa?“. El partit d’Albert Rivera ha concretat aquesta idea en una proposta concreta per a les properes eleccions generals de 2015.

Acomiadament procedent com a requisit

En la seva incansable lluita contra la corrupció, Ciutadans proposa controlar intensament en quins casos l’empresa podrà reclamar els salaris pagats al treballador durant els últims anys.

Només podran reclamar aquesta indemnització les empreses que hagin tingut pèrdues durant l’últim trimestre.

Una assegurança perquè els treballadors puguin retornar els seus salaris

Albert Rivera, més conegut com “el gendre que tota mare voldria tenir” ve del món de la banca, i per tant ha ideat un sistema que, segons ell “beneficiarà a tots: empreses, asseguradores, bancs, i treballadors que no puguin afrontar la devolució del seu salari“.

Es tractaria d’un model d’assegurança privada pensat perquè les empreses puguin garantir que els seus extreballadors retornin els seus salaris en ser acomiadats de forma procedent. Consistiria en un pagament mensual d’una quota, similar a la seguretat social, però de caràcter privat –“per al que generaria riquesa a algunes empreses, i per tant al PIB” explica Rivera-, aquesta assegurança cobriria fins al 40% del muntant reclamat al treballador acomiadat, alleujant molt el pagament.

A més, aquests mateixos diners dels treballadors seria emprat per aquestes empreses per realitzar crèdits als treballadors acomiadats a un interès especial que serà reduït si el treballador acomiadat troba una nova ocupació.

Segons Rivera, “aquesta mesura ajudarà al fet que els empresaris perdin la por a contractar encara en aquests moments econòmics incerts, i donarà a més treballadors l’oportunitat d’optar a un lloc de treball. El que volem és que les empreses s’arrisquin a contractar massivament”.

Conclusions

L’objectiu de Ciutadans és incrementar la productivitat en el treball i la competència acabant amb treballadors ganduls o que perdin el temps amb esmorzars en el bar. La qual cosa repercutirà en una pujada del PIB.

Només queda una conclusió possible. Voti a Ciutadans!