Vídeo: Recuperació d’antigues nines d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

Ninània va presentar el passat dimecres 7 de maig la reproducció de les nines que s’havien fabricat a Olot entre els anys 1930 al 1950 a l’empresa NOC, Nines Olotines Coll que abans havia estat un taller de sants. Mariona Ferrés, tècnica superior d’Arts Plàstiques i Disseny per l’Escola d’Art d’Olot i col·leccionista, va començar l’any 2001 una recerca per saber més d’aquestes nines i que va ser publicada en la premsa local l’any 2009.

[vimeo]https://vimeo.com/99112236[/vimeo]

FOTOS AL NOSTRA FACEBOOK AQUÍ

El procés de recuperació de les nines d’Olot ha estat un procés lent; durant 4 anys ha localitzat exemplars de les nines que ha reproduït fidelment tot aprenent la tècnica artesanal que es feia servir aleshores, l’estuc.

De moment, Ninània elabora la famosa Shirley Temple; uns bessons, nen i nena, anomenats Fineta i Finet i la seva versió ètnica Tureta i Turet.

Aquest estiu sortiran en Bielet i en Tatet i per la tardor hi ha previst un nadó gran i una nina nova. Pel material amb el qual estan fabricades no són joguines aptes per a infants però sí que són col·leccionables, interessants pels nostàlgics i també per la decoració de qualsevol ambient per donar-li un toc diferent.

Més informació: www.ninania.com