Vídeo: Ricard Planiol i Jennifer Pareja, guanyadors dels Premis Girona és Esport 2014

Comparteix-ho amb els teus amics:

Banyoles va acollir ahir una festa on es premiaven els millors esportistes, equips, clubs i directius de les comarques de Girona. Kílian Jornet (curses de muntanya) i Jennifer Pareja (waterpolo), que repeteix un premi que ja va assolir l’any passat, van ser els guardonats com a Millors Esportistes Absoluts de la temporada 2013/14 de les comarques de Girona, en el transcurs de la gala Girona és Esport celebrada a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. El jurat també va reconèixer els mèrits d’Albert Martí (piragüisme), Anna Massa (atletisme), Ricard Planiol (patinatge), la UE Llagostera, el Salt Gimnàstic Club i d’Isabel Tarragó, a més de lliurar el Premi Especial Diputació de Girona, a Ramon Sitjà en reconeixement a tota una vida dedicada al món de l’esport i del bàsquet en particular.

[vimeo]https://vimeo.com/99423726[/vimeo]

L’elecció dels guanyadors va anar a càrrec d’un Jurat format per 34 membres, entre els quals en aquesta edició hi havia quatre representants dels guanyadors de l’any passat.

L’esmentat Jurat va reconèixer els mèrits de Kílian Jornet, i de Jennifer Pareja atorgant-los el Premi Diputació de Girona. En el cas de Jornet, es varen premiar els diversos campionats d’Europa i del Món assolits durant l’any passat; mentre que en el cas de Pareja, va tornar a posar de manifest l’excel.lent currículum de l’olotina en un any rodó on ha guanyat tots els guardons possibles, tant amb el seu equip, com amb la selecció estatal, a més de ser escollida millor jugadora europea i del món.

F 2215

Per la seva banda, en l’elecció d’Albert Martí com a Millor Esportista de Promoció masculí, destaquen les quatre medalles en Campionats i Copes d’Espanya, el campionat d’Europa en K41000m, el sots-campionat del món en K41000m i la medalla de plata al Campionat del Món de marató en K2. En la categoria promoció femenina, l’atleta guanyadora Anna Massa ha aconseguit diversos campionats estatals i catalans en salt de perxa i en velocitat, a més d’aconseguir tres rècords de Catalunya cadet.

Els Premis Girona és Esport 2014, també varen posar en valor la tasca feta per Ricard Planiol al capdavant del CPA Olot, atorgant-li el Premi al Millor Entrenador de la temporada. Planiol ha aconseguit els campionats provincial, català, estatal, europeu i mundial en patinatge de grups de xou.

Per la seva part, la UE Llagostera que ha aconseguit l’ascens a la Segona Divisió A de futbol, va ser escollit com a Millor Equip de la campanya 2013/14. Precisament la seva presidenta, Isabel Tarragó també es va endur el trofeu al Millor directiu de la temporada.

Els Premis Girona és Esport es varen completar amb el reconeixement com a Millor Club de la temporada al Salt Gimnàstic Club, després d’haver assolit un gran nombre de medalles en els campionats fets en l’àmbit català i estatal.

Premi Especial Diputació de Girona, a Ramon Sitjà

La gala es va tancar amb el Premi Especial Diputació de Girona, lliurat a Ramon Sitjà, que el passat mes de desembre va complir 90 anys. El guardó reconeix la tasca feta per Sitjà en el món de l’esport en general i en el del bàsquet en particular. Fundador del CB Sant Josep Girona i impulsor del Minibàsquet a la demarcació, Sitjà ha desenvolupat tota mena de tasques en el món esportiu, des de jugador i entrenador a directiu i àrbitre. El premi li va lliurar el Vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy.

Cal destacar que aquesta segona edició dels Premis Girona és Esport varen comptar amb la novetat que tots els guanyadors varen rebre una beca Isports, mitjançant la qual disposaran de seguiment mèdic-esportiu al llarg de la pròxima temporada.

La segona edició dels Premis Girona és Esport ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Banyoles, Isports, L’Esportiu, Diari de Girona, Consell Comarcal del Gironès, Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Consell Comarcal de La Selva, Consell Comarcal de La Cerdanya, Federació Catalana de Futbol, Federació Catalana de Patinatge, EUSES, Universitat de Girona, Girona FC, Uni Girona, GEiEG, Plaimont; a més de Televisió de Girona i els Ajuntaments de Girona, Salt, Bescanó, Vilablareix i Fornells de la Selva.

gironaesesport.cat

Comparteix-ho amb els teus amics: