VÍDEO: S’acosta l’OLOT.doc, una mostra dedicada als alumnes d’ESO, Batxillerat i Graus que apropa el cinema documental al públic més jove

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’acosta l’OLOT.doc, una mostra dedicada als alumnes d’ESO, Batxillerat i Graus que apropa el cinema documental al públic més jove

OLOT.doc és una mostra de documentals anual de la ciutat d’Olot. La secció Escoles està dedicada als alumnes d’ESO, Batxillerat i Graus i apropa el cinema documental al públic més jove, oferint-los l’oportunitat única de descobrir històries fascinants i reals.

La selecció de documentals presenten relats i cròniques d’interès i amb missatges constructius, per ajudar a entendre i descobrir el món que ens envolta.

Són unes jornades al voltant del cinema documental on poder recuperar i gaudir del gènere, que té un públic consolidat a festivals i a cartelleres de grans capitals. Documentals que presenten històries que pel seu contingut i temàtica resulten d’especial interès.

Una oportunitat extraordinària per fer arribar missatges constructius entorn el món que els envolta.

La mostra tindrà lloc del 6 al 8 d’octubre, amb tres grans pel·lícules:

PROGRAMA

Dimarts 6 d’octubre

MI GRAN PEQUEÑA GRANJA

Un dia, quan el lladruc del seu estimat gos Todd els porta a ser desnonats del seu minúscul apartament de Los Angeles, John i Moll Chester decideixen deixar enrere la ciutat per anar-se’n a 200 hectàrees a prop del comtat de Ventura, on intentaran per tots els mitjans construir una de les granges més diverses i, a la vegada, que estigui en completa harmonia amb la naturalesa. Però les terres que van escollir estaven completament faltades de nutrients i es veien afectades per una brutal sequera. La pel·lícula narra vuit anys de treballs incessants i mostra el desmesurat idealisme dels nostres protagonistes mentre tracten de crear la utopia que anhelen.

INFORMACIÓ

2018 / EEUU / 91’ / 2:35:1 / Versió original anglesa – Doblada al castellà / Recomanada a partir de 12 anys / Indicada per a les següents matèries: ciències naturals, socials, llengües anglesa i castellana, ètica, batxillerat d’arts i cicles formatius grau mitjà i superior.

PREMIS, RECONEIXEMENTS I CRÍTIQUES

Palm Springs International Film Festival 2019, Boulder 2019, Hamptons International 2019, Sundance 2019, Toronto 2019, Teluride 2019. Sundance (Inoblidable), TIFF (Magnífica), Variety (Meravellosa), The Play List (Impressionant).

Dimecres 7 d’octubre

SEA OF SHADOWS

“La vaquita”, la balena més petita del món, està gairebé en extinció, ja que el seu hàbitat està destruït pels càrtels mexicans i la màfia xinesa. En aquest documental, un equip multinacional de científics, activistes, periodistes i agents federals s’enfronten als càrtels de la droga i als traficants il·legals per salvar la balena més amenaçada de la Terra.

Köhler, Ladkani i DiCaprio denuncien els càrtels mexicans i els traficants xinesos, que han unit les seves forces per caçar de manera furtiva “la totoaba” en el golf de Califòrnia, també anomenat mar de Cortez. Aquest peix és conegut com la “cocaïna aquàtica” pel seu elevat preu. Els caçadors amenacen la vida marina de tota la regió, incloent la “vaquita” marina.

INFORMACIÓ

2019 / Àustria / 106’ / 2:35:1 / Versió original anglesa – Castellana amb subtítols v. castellana / Recomanada a partir de 14 anys / Indicada per a les següents matèries: ciències naturals, socials, ètica, llengües anglesa i castellana, batxillerat d’arts i cicles formatius grau mitjà i superior.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Sundance Film Festival 2019, Lighthouse International Film Festival 2019, Minneapolis St. Paul International Film Festival 2019.

Dijous 8 d’octubre

FOR SAMA

For Sama (Per a Sama) és una carta d’amor d’una jove mare a la seva filla. La pel·lícula ens explica la historia de la vida de Waad Al-Kateab al llarg de cinc anys en la guerra a Aleppo, a Síria.

Durant aquest temps s’enamora, es casa i dóna a llum a Sama, mentre un conflicte catastròfic es desenvolupa al seu voltant. La seva càmera captura històries increïbles de pèrdues, riures i supervivència mentre Waad decideix si marxar o no de la ciutat per protegir la vida de la seva filla, però fugir significa abandonar la lluita per a la llibertat per la que tant s’ha sacrificat. For Sama és un viatge íntim i èpic en la experiència femenina en període de guerra.

INFORMACIÓ

2019 / UK – Síria / 103’ / Versió original amb subtítols v. castellana / Recomanada exclusivament a partir de 16 anys / Indicada per a les següents matèries: ciències socials, ètica, llengua castellana, economia, batxillerat d’arts i cicles formatius grau mitjà i superior.

PREMIS I RECONEIXEMENTS

Prix l`’Oeil d’Or a la secció oficial del Festival de Cannes 2019; Millor Pel·lícula Independent, Direcció, Documental i Edició als British Independent Film Awards 2019 (BIFA); Premi Llibertat d’Expressió al National Board of Review 2019 (NBR).

Més infor aquí

Comparteix-ho amb els teus amics: