Vídeo: Sala plena a la presentació del documental “Els Tossols del Bosc de Tosca”

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de les Preses i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa varen organitzar l’acte de presentació del documental, Els Tossols del Bosc de Tosca. Un treball audiovisual dirigit pel geòleg Llorenç Planagumà que explica els tossols, una de les formes volcàniques més abundants del Parc Natural i alhora més desconegudes.

[vimeo]https://vimeo.com/85116186[/vimeo]

La Formació d’aquests turonets no és un fenomen molt habitual a la Terra, tan sols s’han descrit tossols a Islàndia al fluir les laves per terrenys humits i torbosos i en el planeta Mart on les erupcions dels volcans també emeten colades de lava que flueixen damunt de sediments gelats en al casquet polar Nord del planeta. En aquest documental es pretén explicar com és que n’hi ha a la Garrotxa, com s’han format i com l’home tradicionalment n’ha fet ús per les propietats de les roques que el formen.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de les Preses, Sr. Pere Vila, responsables del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el geòleg i director del documental el Sr. Llorenç Planagumà.

00117012014

Comparteix-ho amb els teus amics: