VÍDEO: Sant Joan de les Abadesses celebra la festa de Vila Gegantera Gironina

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’assemblea ordinària de la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines que es va fer aquest passat dissabte 21 de gener va determinar que Sant Joan de les Abadesses prendria el relleu de Breda com a Vila Gegantera Gironina.

La 26a trobada, que es feia el 4 i 5 de maig de 2019, servia per celebrar els 40 anys de la primera sortida dels gegants santjoanins, en Gentil i la Isaura, esculpits l’any 1980 per l’escultor santjoaní Francesc Fajula. La cita santjoanina també és una aposta per a la descentralització de les viles geganteres, ja que la majoria de municipis que han estat seu de la trobada són a menys de 30 quilòmetres de la ciutat de Girona.

Durant els dos dies que durava l’esdeveniment, gegantons i capgrossos, dissabte, i gegants, diumenge, d’entre 35 i 40 colles, feien cercaviles pels carrers del poble. A més d’això, els assistents podien gaudir d’altres activitats relacionades amb el patrimoni, la natura i el paisatge o la cultura del nostre poble, a més, es va realitzar la inauguració del monument a la Vila Gegantera.

Era l’activitat més important que hauria fet l’actual colla, que va agafar el relleu durant la Festa Major de 2015, i en la qual varen treballar amb molta il·lusió. També eren dues jornades molt especials per a la colla de Timbalers i Grallers de Sant Joan de les Abadesses, que sempre acompanya els gegants.

Info: Ajunt. Sant Joan de les Abadesses