Vídeo: Se supera les expectatives de la 2a Romànic Extrem de la Vall de Bianya

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament de la Vall de Bianya i la comissió organitzadora de la Romànic Extrem han portat a terme aquest matí, a la sala de plens de l’ajuntament, la roda de premsa de  presentació de les novetats i principals característiques tècniques del que serà la 2a  edició de la prova.

[vimeo id=”88251197″]

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya, s’ha mostrat molt satisfet de la gran  repercussió que està tenint la prova, amb només un any de vida, i alhora sorprès pel  gran èxit d’inscrits i pel fet d’haver tancat les inscripcions gairebé dos mesos abans de  la celebració de la prova.

A continuació, David Darné, coordinador de la prova i màxim responsable de la  organització ha donat a conèixer les novetats d’aquesta 2a edició i ha explicat que des  de l’organització es treballa a contrarellotge per tenir‐ho tot a punt el proper 6 d’abril i  consolidar la prova després de l’èxit que va suposar la primera edició de la Marató i  Mitja Marató de muntanya ‘Romànic Extrem’ de la Vall de Bianya.

La cursa per senders i corriols permetrà als participants descobrir la Vall de Bianya  corrent pels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’Alta Garrotxa,  a més de gaudir d’un dels paisatges més bells de la Garrotxa.

Vídeo: Romànic Extrem 2013
[youtube id=”1KjT_oNyYeU”]

Natura i esport, amb l’al∙licient del ric patrimoni romànic de la zona, es donen la mà en  una prova que inclourà una marató de 43km i una mitja marató de 23km, i que es  diferenciarà de la marxa popular que se celebra a la zona des de fa més de trenta anys.  “Al Romànic Extrem, els corredors porten dorsal i xip, i té un component més  competitiu, tot i que és oberta a persones amb un mínim de preparació física, que  poden fer‐la corrent o caminant”, sempre i quan respectin els límits horaris que posar  la organització.

La gran sorpresa positiva fins al moment, és l’èxit en les inscripcions. El passat 18 de  febrer es van esgotar les 500 places disponibles, i tot i que la organització va afegir 80  places més, en poques hores van haver de penjar de nou el cartell de complet, i tot i  tenir una llista d’espera, és molt difícil que puguin entrar nous corredors a la prova, si  no hi ha alguna baixa.

Tant la Marató com la Mitja Marató tindran la sortida i arribada a la zona esportiva de  l’Hostalnou, transcorreran pel terme municipal de la Vall de Bianya i el recorregut  d’aquesta edició serà totalment diferent al de la 1a edició perquè els corredors  descobriran una altra part del municipi com és la Vall del Bac, Sant Andreu de Porreres,  Via Romana del Capsacosta…

Pel que fa a laMarató, el circuit té un desnivell acumulat positiu d’uns 2.300 metres i  passarà per passarà per l’Hostalnou de Bianya, el Casot, la Tria, el Cos, la Canova de la  Plaça, Coll de Passa‐serres, Juncars, Coll de la Barcadura, Llongarriu, Hostal de la Vall  del Bac, la Torre de la Vall del Bac, Sant Andreu de Porreres, Pont dels Esquellerincs,  Serra de Malforat, Coll de Capsacosta, Via Romana, can Pere Sastre, can Bertranet, el  Bertran, la Vilotxa, Coma d’en Roca, Plallombart, can Bussoga, Canova Nigosa,  Cademunt, Santa Margarida de Bianya, el Guitart, Sant Miquel del Mont, Can Xaruga,  el Colomer i finalment arribarà a l’Hostalnou de Bianya.

Per altra banda, els corredors de la Mitja Marató afrontaran un recorregut amb  desnivell acumulat positiu d’uns 1.200 metres, que passarà per l’Hostalnou de Bianya,  el Casot, la Tria, el Cos, la Canova de la Plaça, Coll de Passa‐serres, Juncars, Coll de la  Barcadura, Llongarriu, Serra de Malforat, Coll de la Barcadura, la Vilotxa, Coma d’en  Roca, Plallombart, can Bussoga, Canova Nigosa, Cademunt, Santa Margarida de Bianya,  cal Teixidor, can Salamó i finalment arribarà a l’Hostalnou de Bianya.

Tot i estar tancades les inscripcions a la Romànic Extrem, l’organització encara té  obertes les inscripcions a les curses de promoció que es portaran a terme entre la  sortida de la Mitja Marató i l’arribada dels primers corredors. L’Hostalnou serà el punt  de trobada de la ‘Romànic Extrem’, ja que a banda de la recollida de dorsals, s’hi  habilitarà un espai amb diferents serveis pels corredors com carpa de massatges,  servei de guarda‐roba, dutxes, avituallaments, mercat del corredor i també diverses  activitats de lleure perquè els acompanyants puguin participar.

00205032014

A banda d’ampliar l’oferta esportiva de la Garrotxa, la ‘Romànic Extrem’ vol potenciar,  els atractius turístics, culturals i patrimonials de la Vall de Bianya i “dinamitzar  l’economia de la zona per tal que els allotjaments, restaurants i artesans del municipi  puguin treure profit de la celebració de l’esdeveniment”.