Vídeo: S’estrena amb èxit els dos espectacles de l’Esbart d’Olot

Comparteix-ho amb els teus amics:

El passat dissabte es va fer l’acte principal de celebració 20è aniversari de l’esbart d’Olot, amb l’estrena de l’espectacle ‘Vint’, al Teatre Principal d’Olot.

La celebració dels vint anys portarà l’entitat a realitzar diverses activitats al llarg de l’any a la ciutat, com ja va ser el cas de la creació de tres noves coreografies pel Ball del Xai Be la passada Setmana Santa.

L’espectacle, que va ser la setena rèplica del festival Sismògraf d’enguany, consistia en un repàs del passat de l’entitat i alhora una mirada al futur. Amb ‘Vint’, l’Esbart Olot presentava dos actes: en el primer s’ha volgut unir coreogràficament d’una manera única els moments més importants de la seva història recent, a través d’alguns dels balls més emblemàtics del seu repertori. En el segon, s’estrenava un nou muntatge coreogràfic de caràcter intimista, que vol recordar a l’espectador els moments vitals i records propis de la vida de qualsevol persona, tot a través de breus flaixos dansats.

Vídeo: Resum de l’espectacle “VINT” de l’Esbart d’Olot

https://vimeo.com/165859561

L’endemà es va oferir l’espectacle “Parlant de dansa” de l’Escola de l’Esbart

Com ja és habitual, la presentació de temporada de l’Esbart Olot va precedida, l’endemà, de l’actuació de les seccions formatives de l’entitat. L’Escola de Dansa de l’Esbart Olot presentava l’espectacle “Parlant de dansa”, també al Teatre Principal d’Olot; on es mostrarà les coreografies treballades durant aquest curs pels alumnes.

Vídeo: Resum de l’espectacle “Parlant de dansa” de l’Escola de l’Esbart

https://vimeo.com/165902584

L’Esbart Olot és una entitat dedicada al foment de la cultura popular catalana i a la creació d’espectacles de dansa que aquest any celebra els 20 anys d’ençà de la seva recuperació, l’any 1996.

En aquests vint anys l’Esbart Olot ha realitzat una tasca de difusió de la dansa i la música catalana realitzant espectacles pel país i per Europa, i també un treball de conreu del patrimoni local, amb l’exemple recent de la recuperació del Ball Pla d’Olot per Festes del Tura.

Breu història de l’Esbart Olot

Es va crear l’any 1928, i té els seus orígens a l’Orfeó Popular Olotí. Els balladors d’aleshores comptaven amb un repertori de danses tradicionals, i les representaven tant en actes a la seu de l’Orfeó com també en activitats que es realitzaven a la ciutat d’Olot o fora d’ella. La seva tasca es va mantenir fins a l’any 1961, any en què es va dissoldre després de la mort del seu director, Sadurní Brunet.

Tot i la dissolució de l’esbart, a la ciutat no va desaparèixer el desig de mantenir viva la música i la dansa tradicional i popular catalana, i això va portar al cap del temps a la creació de l’Escola de Dansa Folklòrica de la Garrotxa l’any 1992. No va ser fins a l’any 1996, ara fa vint anys, quan l’entitat va poder recuperar el nom d’Esbart Olot i va iniciar l’etapa que està vivint en aquests moments.