Vídeo: S’ha celebrat a l’Institut la Garrotxa el 2n Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural

Comparteix-ho amb els teus amics:

Agricultura impulsa i dona suport al 2on Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural. El 2on Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural està organitzat per l’Institut la Garrotxa amb la col·laboració del Leader, Associació pel Desenvolupament Rural de la zona Nord-oriental de Catalunya (ADRINOC), grup de desenvolupament rural impulsat pel DAAM.

El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Girona, Vicenç Estanyol, va inaugurar el 2on Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural, aquest passat divendres 14 de febrer a Olot, a la sala d’actes de l’Institut la Garrotxa.

L’objectiu del Fòrum és la generació de sinergies entre els joves i els emprenedors d’experiències d’èxit, per tal que segueixin els seus exemples i iniciïn la creació de petites empreses per diversificar i dinamitzar l’economia en l’àmbit rural, evitant el seu despoblament.

Durant el Fòrum es presentaran els ajuts adreçats als joves agricultors i els ajuts del Leader per a les empreses no agràries de l’àmbit rural, línies d’ajut que es desenvolupen en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013.

Les jornades també inclouran un espai de presentació d’experiències d’èxit de negocis de l’àmbit rural com és el cas de:

– Mas Colomer d’Esponellà dedicat a la venda directa de llet i producció de iogurts
– Llagurt, empresa especialitzada en l’elaboració i venda de iogurts i gelats artesanals
– Ecovedella.Cat, que comercialitza a través d’internet vedella ecològica criada a la Vall d’en Bas
– Mas les Eroles, productor de melmelades de l’horta de Can Juanals a la Vall d’Aro
– Arròs de l’Estany de Pals, que treballen en el conreu i la venda directa d’arròs de proximitat
– Menja’m Serrat Agrocuina, empresa familiar dedicada a l’elaboració i venda de plats precuinats seguint la cuina tradicional i amb productes de proximitat

El Fòrum va finalitzar amb un debat i taula rodona entre els ponents i un dinar posterior durant el qual es vol crear un espai de contacte entre tots els assistents per tal que puguin intercanviar experiències i opinions.

El Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural va començar l’any passat amb un gran èxit de públic. Més d’un centenar de persones, procedents de diferents punts de les comarques gironines i d’Osona, van prendre part de la primera edició de les jornades, que volen ser un punt de trobada on els joves emprenedors que vulguin iniciar una activitat puguin aprendre d’experiències iniciades per altres joves que han aconseguit portar la seves idees empresarials a bon port.