Vídeo: S’ha estrenat amb èxit a les Preses “L’esbart i el bagul”

Comparteix-ho amb els teus amics:

120 nens i nenes de 4 a 14 anys de Marboleny Escola han participat a L’esbart i el bagul.  L’espectacle es va presentar aquest passat diumenge al Centre Cultural de Les Preses. L’esbart i el bagulés una proposta artística de dansa catalana d’arrel tradicional concebuda per  abocar-hi tot el treball pedagògic i artístic de dansa, música i rítmica que desenvolupen els nens i nenes de Marboleny Escola durant el curs a l’Espai de dansa d’arrel tradicional de Les Preses. A  més, ha esdevingut també un projecte cultural i social que explora noves vies de formació amb els infants, que difon la cultura catalana d’arrel tradicional als més petits i, en definitiva, un projecte de  dinamització cultural que converteix la dansa en una eina de cohesió social entre els infants.

[vimeo]https://vimeo.com/98323779[/vimeo]

El resultat és un recull de danses que formen un espectacle dirigit especialment als infants però també pensat pel públic familiar. Danses com el Ball de Prims de Reus o El Cadrill es combinen amb les reflexions de la Laia, en Nil, la Joana, en Biel i 120 nens i nenes més de Marboleny Escola que parlen sobre la dansa tradicionalcatalana i ens descobreixen tot de coses relacionades amb l’esbart.

Una de les particularitats de L’esbart i el bagulés que ha estat la segona proposta que Marboleny ha tirat endavant a través del micromecenatge Tothom que ho ha desitjat ha pogut fer aportacions particulars a través de la pàgina web de Marboleny a canvi de diverses recompenses, com ara entrades gratuïtes o el dvd de l’espectacle. Prop d’una trentena de persones han col·laborat amb la seva aportació particular.

F 1966