Vídeo: S’ha presentat el catàleg que recull articles i obra gràfica sobre la figura de Francesc Vayreda

Comparteix-ho amb els teus amics:

S’ha presentat aquest passat dissabte el catàleg que recull articles i obra gràfica sobre la figura de Francesc Vayreda i artistes coetanis, a càrrec de Mariona Seguranyes, comissària de la mostra, i Joan Sala, doctor en Belles Arts.

[vimeo]https://vimeo.com/83941783[/vimeo]

La publicació que proposem va molt més enllà d’un catàleg. S’hi recull la complexitat del plantejament d’aquesta mostra amb diversos discursos que l’entrecreuen. En un d’aquests discursos rellevants es veure com a partir de la figura de Francesc Vayreda té lloc una intensa relació entre els pintors que provenen de Barcelona i els que treballen des de les comarques gironines. Molts d’aquests artistes de Barcelona vénen a la Garrotxa a cercar l’espai de naturalesa pura, el paradís verge, per plasmar-lo a les seves obres. Diversos especialistes coneixedors de les distintes matèries han col·laborat en la publicació amb articles que ens permeten tenir un coneixement ampli de l’art català entre finals del segle XIX i el 1929, any de la mort de Francesc Vayreda. El llibre comprèn textos de Francesc Fontbona, Joan Sala, Susanna Portell i Mariona Seguranyes.

Es reprodueixen un centenar d’obres de Francesc Vayreda, procedents de nombroses col·leccions particulars de Barcelona, Vic, Olot, Girona i Banyoles, i del Museu d’Art de Girona, Museu de la Garrotxa, Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Fundació Francesc Pujols. També es reprodueixen obres d’altres pintors coetanis de Francesc Vayreda com Francesc Galí, Feliu Elias, Ignasi Mallol, Ivo Pascual, Xavier Nogués, Rafael Benet, Joan Llimona, Salvador Dalí, Josep Togores, Domènec Carles, Esteve Monegal, entre d’altres. I finalment, també trobarem reproduïdes obres de pintors impressionistes francesos (Monet, Pissarro o Cézanne) i pintors del novecento italià (Ubaldo Oppi, Felice Casorati o Carlo Carrá).

Es tracta d’una publicació de dues-centes vuitanta pàgines, traduïda al castellà i a l’anglès, abastament documentada amb més de cent imatges d’obres i una cinquantena de fotografies de documentació, cartes, fotografies de l’època dels artistes, etc.

Fotos:

F 3

F 2

Comparteix-ho amb els teus amics: