Vídeo: Vols participar en la creació d’un monument a la memòria al President Lluís Companys a Olot?

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’Ajuntament d’Olot ha convocat un concurs per a la creació d’una obra artística per ser ubicada a l’espai públic de la ciutat com a homenatge a Lluís Companys. Amb aquesta obra Olot se sumarà als actes que se celebraran arreu de Catalunya coincidint amb els 75 anys del seu afusellament.

[vimeo url=”https://vimeo.com/134932054″ width=”560″ height=”315″]

El regidor de Cultura, Josep Berga, ha explicat que van recollir aquesta proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya: “la voluntat és recuperar la memòria històrica i no deixar en l’oblit fets tant tràgics com l’afusellament de Companys”. A la roda de premsa de presentació del concurs també hi ha participat el portaveu d’ERC, Pere Gómez, qui ha destacat la importància de fer aquest memorial per recordar i condemnar els fets ocorreguts ara fa 75 anys.

CONSULTAR LES BASE COMPLETES DEL CONCURS

En el concurs s’hi poden presentar propostes d’escultures o qualsevol altre intervenció artística per a ser ubicada permanentment a l’espai públic de la ciutat d’Olot. Tot i que els autors poden proposar un espai d’ubicació es primen el passeig de la Muralla, la plaça 11 de setembre, els jardins de la Vila Vella i el carrer Lluís Companys.

Les propostes es poden presentar fins al 30 de setembre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot i la dotació del concurs és de 14 mil euros, que inclouen tant els honoraris com la realització de la peça. Després, un jurat format per tècnics municipals, un membre del PEHOC, un representant de l’Escola d’Art i un historiador de reconegut prestigi, valorarà les propostes rebudes.

VÍDEOS RELACIONATS:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kL3cj7iU79k” width=”560″ height=”315″]