VÍDEO: Toc d’alerta per una aplicació que permet assetjar a la gent, sobretot adolescents

Comparteix-ho amb els teus amics:

Sarahah, és una nova aplicació que s’ha convertit en uns mesos i sense amb prou feines recursos en una de les més descarregades del món. S’ha desviat del seu objectiu inicial i ara és usada per a l’assetjament entre adolescents.

Sarahah, una nova aplicació de missatgeria “anònima”, s’ha convertit en pocs mesos i sense amb prou feines recursos en una de les més descarregades del món, però s’ha desviat del seu objectiu inicial i ara és usada per a l’assetjament entre adolescents. Com ja va ocórrer amb Yik Yak, Sarahah, que en àrab significa honestedat i franquesa, ha pres impuls gràcies a la novetat de l’anonimat entre els més joves, però igual que la seva predecessora està començant a ser criticada per transformar-se en un instrument per a la fustigació online.

Sarahah (desenvolupada a Aràbia Saudita pel programador Zain Alabdin Tawfiq i llançada al febrer passat) s’ha convertit en una de les aplicacions més populars per a telèfon Android i iPhone del moment, malgrat no comptar amb milionaris fons o una tecnologia extremadament complexa. Amb 3,88 milions de descàrregues al juliol a Estats Units, l’aplicació ha superat al Messenger de Facebook, Netflix o Whatsapp. Sarahah permet crear una adreça web personalitzada en la qual qualsevol persona pot deixar un missatge anònim sense que es pugui contestar al comentari o continuar una conversa.

La lògica darrere de l’aplicació era pràctica i útil: “Ajudar-te a descobrir les teves fortaleses en àrees de millora mitjançant la recepció d’impressions d’empleats i amics d’una manera privada”. El que Tawfiq no esperava era que, a lloms de la popularitat de Snapchat, una xarxa social predominant entre els joves, els usuaris comencessin a compartir entre els seus contactes la seva adreça de web on deixar missatges privats.

En un començament, Sarahah va ser emprada per airejar missatges d’amor anònims, però s’ha derivat ràpidament a textos d’assetjament, insults i amenaces.

Més info a: 20minutos.es