VÍDEO: Tot preparat per al 9è concurs de Paelles de les Festes del Tura 2017

Comparteix-ho amb els teus amics:

El concurs de paelles tindrà lloc el divendres 8 de setembre al Passeig de la Muralla a partir de les 8 h del capvespre.

Una de les activitats més simpàtiques i amb molta participació és el concurs de paelles de les Festes del Tura, on sempre es queda gent fora del tancament d’inscripcions. És un concurs on pot concursar-hi tothom. Les paelles poden ser individuals o col·lectives. Les inscripcions s’obriran del 30 d’agost fins al 5 de setembre i les places són limitades per l’aforament.

A partir de les 8 del vespre es podrà començar a cuinar i preparar el parament de la taula al lloc que prèviament l’organització hagi assignat a cada grup o colla. La paella serà per a un mínim de dues persones i els concursants se l’hauran de menjar al mateix lloc de la competició, al passeig de la Muralla.

Els participants hauran de portar de casa els ingredients i les eines (fogons, gas, paella, …) així com el parament de la taula (coberts, plats, gots, tovallons, ….). No es podrà cuinar amb llenya. Les taules i cadires aniran a càrrec de l’organització. Es podrà portar el sofregit i els ingredients preparats però, en tot cas, l’arròs ha d’estar cru en el moment de començar el concurs.

Hi haurà dos jurats. A un quart de 10 es començaran a presentar els plats al jurat format per persones relacionades amb la gastronomia de la comarca de la Garrotxa, i a les 10 el jurat format per persones relacionades amb el món del disseny i les arts s’encarregat de valorar el parament visitarà les taules de cada colla. En cas de pluja l’activitat quedarà anul·lada.

Els premis seran per a les tres millors paelles, un per a la millor presentació del conjunt de paella i parament (espai menjador) i un per al cuiner/a més ben guarnit/da.

Els premis són:

1r PREMI A LA MILLOR PAELLA

Un porc (Plaça Mercat) i una cassola (Castey)

2n PREMI A LA MILLOR PAELLA

Un xai (Plaça Mercat) i una planxa (Castey)

3r PREMI A LA MILLOR PAELLA

Un pollastre, un ànec, un conill, un ou, una barra de pa, un lot de productes dolços (Plaça Mercat) i una crepera (Castey)

4t PREMI A LA MILLOR PAELLA

Un lot de formatges i gelats, dues racions de pasta fresca, una panera de fruita i verdura, i una panera amb productes d’herboristeria i dietètica (Plaça Mercat)

PREMI ESPECIAL A LA MILLOR PRESENTACIÓ

3 Kgde gambes, 3 Kg d’escamarlans i un val per esmorzar dues persones (Plaça Mercat) i una caixa de vi blanc de l’Empordà (Can Batet)

PREMI ESPECIAL AL CUINER/LA CUINERA MÉS BEN GUARNIT/GUARNIDA

Un davantal i un barret de cuina de disseny 100% Aoapix . Un val per esmorzar dues persones, una bossa de llaminadures i un diari del dia a escollir (Plaça Mercat).

Més info: aoapix.cat

VÍDEOS RELACIONATS:

Vídeo: Concurs Paelles FdT15

https://vimeo.com/138532035

Vídeo: Entrega de premis guanyadors Concurs de Paelles de les Festes del Tura 2015

https://vimeo.com/139810708