Vídeo: Un grup d’entitats de la Garrotxa organitzen un acte a favor de la consulta

Comparteix-ho amb els teus amics:

Dotze entitats d’Olot i comarca, que des de fa uns mesos es vénen reunint per coordinar estratègies de difusió de les seves activitats i fomentar la seva cooperació, han preparat un acte a favor de la consulta del proper 9 de novembre. L’acte, que es durà a terme el proper dissabte, 18 de gener, a partir de les 6 de la tarda a la sala El Torín d’Olot, porta per títol Quin país volem?. La part central de l’acte estarà dedicada a un documental en què 34 garrotxins exposen quina Catalunya volen per al present que s’obre amb la consulta. Segons Anna Roca, portaveu de les entitats, “la coincidència entre la iniciativa de coordinació de les entitats i el moment que viu el país ens ha mogut a preparar aquest acte”.

[vimeo]https://vimeo.com/84097312[/vimeo]

El documental que es visualitzarà durant l’acte dóna la veu a diferents persones per a què expliquin quin model de país volen per a Catalunya, des d’aspectes tan diversos com l’educació, la cultura, la religió, l’economia, la tecnologia, la política, l’emigració, el model energètic o el medi ambient.

El documental s’alternarà amb les actuacions musicals de Tripoli Orquestrina i el grup format per Agnès Algueró, Àngel Girona i Alba Sans. També inclourà un parlament de la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, autora, entre d’altres, d’El preu de ser catalans (2007), Crònica de la independència (2009) i L’autonomia que ens cal és la de Portugal (2012).

Durant l’acte, les entitats organitzadores també mostraran el seu suport a la moció aprovada pel ple de l’Ajuntament d’Olot del mes de desembre a favor de la consulta del proper 9 de novembre amb els vots favorables de CiU, PSC i ERC i el suport del partit extramunicipal de la CUP i que, entre els seus acords, diu de “manifestar la satisfacció per l’acord entre la majoria de les forces polítiques al Parlament que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu; manifestar el seu compromís, amb la Generalitat i amb el Parlament de Catalunya, representants legítims del poble català, per tal que aquesta consulta sigui realitat, i instar la ciutadania que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí”.

F 49

L’objectiu de l’acte és, doncs, “mostrar el suport de les entitats organitzadores i de la població garrotxina en general a la consulta del 9 de gener i, per tant, a l’exercici del dret democràtic de votar en un referèndum”, explica Anna Roca.

Amb aquest acte, però, aquesta xarxa d’entitats de la Garrotxa vol també mostrar les possibilitats d’organitzar conjuntament activitats, així com exercir pressió sobre les institucions que calgui perquè s’estableixi una agenda comarcal d’activitats que estigui a l’abast de tota la ciutadania, però també dels visitants que puguem tenir a la comarca. En aquest sentit, les entitats valoren positivament la creació del web http://www.entitatsgarrotxa.cat/ i la celebració de la Fira d’entitats, però pensen que cal anar més enllà, establint una forma de coordinació i difusió comarcal de les activitats que les entitats preparen, sovint amb molt d’esforç.

Per tant, un cop valorat aquest acte, la Xarxa d’entitats continuarà treballant amb l’objectiu que la Garrotxa disposi d’un bon sistema d’informació de les activitats que les entitats preparen i organitzen, així com que més entitats s’afegeixin a la coordinadora.

[vimeo]https://vimeo.com/83799636[/vimeo]

Comparteix-ho amb els teus amics: