VÍDEO: Una 13a edició de la Trencada de Mona molt especial

Comparteix-ho amb els teus amics:

Cacau Pastisseria, ha realitzat la tradicional Trencada de Mona, d’una manera molt especial a causa de l’excepcionalitat que ens ha tocat viure.

La trencada d’enguany va ser a càrrec del cuiner Oriol Sala del Restaurant El Gravat de Vic, fillol d’en Naüm i com a representant d’un dels col·lectius més perjudicats per la pandèmia.

Enguany, la trencada s’ha fet dins la mateixa pastisseria, la mona serà una part regalada a tothom als dies posteriors del 8 al 20 d’Abril i l’altra fosa i venuda en forma de rajola (edició especial No Cardem l’indi) per tal de finançar la trencada de mona de l’any vinent.

La mona d’enguany emana de la idea original d’un tòtem ple de simbolismes i per això mateix pesa 155 quilos de xocolata (trenquem amb el 155) i té una alçada de 365 centímetres (1 any, 365 dies de pandèmia).

La mona te com a fil conductor entre la vida terrenal i el més enllà, l’hem basat en 4 personatges+1:

El panda, símbol de la fragilitat dels ecosistemes i jugant amb el llenguatge que estem en pandèmia.
Ekchuah, el déu maia del cacau i sense cacau no hi ha xocolata.
El lèmur com a alter ego de cadascú de nosaltres i els nostres propis fantasmes.
El mussol com a element de visualització, de coneixement i saviesa.
El mico amb la capacitat de compassió, comprensió i vinculació col·lectiva.

Tant el pes com l’alçada són les més grans realitzades mai per a la trencada de mona de Cacau Pastisseria. Tanmateix, la mona d’enguany és policromada i pintada a mà per primera vegada.
La pandèmia ens impedeix una trencada multitudinària amb centenars de persones a la plaça major d’Olot com els altres anys. Alhora, la magnitud i la majestuositat d’enguany, impedeixen que aquesta sigui trencada a la plaça, ja que no passa per la porta.

Info: Cacau Pastisseria

Comparteix-ho amb els teus amics: