VÍDEO: Urgències: hem de seguir anant al metge si tens símptomes d’ictus i infarts

Comparteix-ho amb els teus amics:

En les últimes setmanes s’ha detectat un menor nombre d’alertes per ictus i infarts al SEM i un retard en l’avís per part d’algunes persones afectades, especialment en els casos amb símptomes més lleus.

En els ictus i els infarts, el temps és crucial. Per tal de reduir al màxim les seqüeles neurològiques, és molt important que els pacients rebin atenció mèdica a un dels hospitals com més aviat millor.

Si una persona presenta de forma sobtada la boca torçada, pèrdua de força al braç o cama d’un costat del cos, dificultat per parlar amb normalitat o pèrdua de visió, pot tractar-se d’un ictus. D’altra banda, una gran part de la població té factors de risc cardiovasculars i pren medicació crònica com a prevenció. S’ha de recordar la importància de seguir controlant tots aquests factors de risc, també en aquests dies de confinament: controlar la tensió arterial, vigilar el nivell de sucre en els pacients diabètics, mantenir hàbits de vida saludables, amb una alimentació sana i activitat física diàriament i continuar prenent la medicació de forma regular. Si tens mal al pit ni t’ho plantegis.

Encara que els símptomes millorin o semblin poc greus, no s’ha de tenir por d’anar a l’hospital. Cal actuar de pressa, trucar al 112 immediatament per a què el pacient avaluat i traslladat el més ràpid possible a l’hospital adequat.

La millor manera de vèncer una malaltia és no abaixar la guàrdia. Junts ho aconseguirem!

Info i vídeo: CatSalut