VÍDEO: Vermut dels participants de Llùrnia per intercanviar impressions

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest dissabte al migdia va tenir lloc a l’Hospici “EL VERMUT DELS ENLLUERNATS”, un acte distes on els artistes i responsables de l’edició d’enguany del Festival Llúernia, intercambiaven experiencies, opinions i explicaven el projecte que es podrà veure al festival.

Un festival que tindrà lloc el dissabte 12 de novembre a partir de la posta de sol i que enguany comptarà amb unes 50 instal·lacions efímeres que convidaran a la reflexió i a gaudir de l’art amb la llum com a teló de fons i instrument. En el mateix acte es va aprofitar per repartir el programa oficial de Lluèrnia on també es podrà trobar a l’Oficina de Turisme, a la seu de l’Institut de Cultura d’Olot, Can Trincheria i a molts cafès i restaurants de la ciutat. El mateix dia del festival es repartirà en els punts d’informació. VEURE O DESCARREGAT EL PROGRAMA AQUÍ.

Vídeo: “EL VERMUT DELS ENLLUERNATS”

https://vimeo.com/189428179

L’itinerari

L’itinerari d’enguany del festival inclourà un tram del riu Fluvià sense abandonar els carrers del centre. En concret el tram del riu on es proposen les instal·lacions va des del Pont de Can Russet fins a la Plaça de la Llissa, darrere del Consell Comarcal, per enllaçar a partir del Passeig de la Muralla amb la Plaça del Carme i tot el Carrer Major, amb derivades cap a la Plaça Campdenmàs i Pia Almoina, Carrer Sant Esteve, Firal per acabar amb l’Hort de la Llum, com sempre en les places de davant de l’Arxiu Comarcal. Els carrers Fontanella, Hospici i Plaça de l’Àngel serveixen com a punt de connexió.

Clara Riera, hortolana 2016

Els hortolans de les quatre convocatòries anteriors, que són Xevi Bayona, Lola Solanilla, Maria Güell i Jordi Hidalgo, han proclamat Hortolana 2016 l’arquitecta M. Clara Riera Escalona.

L’hortolana és arquitecta a CREArquitectura, estudi que combina l’arquitectura atemporal amb una trajectòria jove però prou amplia i consolidada en l’àmbit de l’arquitectura efímera, el disseny de muntatges temporals i l’execusió d’intervencions i espais expositius.

Destaca la seva repetida i premiada participació en festivals com “Girona, Temps de Flors”, “L’Insòlit”, el festival d’intervencions efímeres als patis de Palma de Mallorca o el mateix “Lluèrnia”, havent rebut diversos reconeixements pels seus treballs, destacant el Premi Nacional d’Arquitectura Efímera 2015 (Emporia) per l’exposició itinerant dels “Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona”.

Cofundadora de l’espai de treball compartit CookinGirona, és també Presidenta de l’AJAC (Agrupació de Joves Arquitectes de Catalunya), que representa i actua de plataforma pels joves arquitectes per sentir-se i fer-se sentir.

RELACIONAT:

Vídeo: Lluèrnia 2015

https://vimeo.com/145041835

Vídeo: Gran espectacle de clausura del Festival LLUÈRNIA 2014

https://vimeo.com/111409367