VÍDEO: Vols fer de voluntari a les Festes del Tura?

Comparteix-ho amb els teus amics:

La participació ciutadana és un dels pilars del model de Festes del Tura. Fins ara, aquesta participació s’ha centrat en l’activitat de les nombroses entitats que prenen part de la Festa Major d’Olot (aquest any, un total de 33).

De cara a la edició, s’ha volgut fer un pas més perquè totes les persones que vulguin, a més de continuar col·laborant amb les entitats que organitzen actes per Festes del Tura, també puguin fer-ho a nivell individual. El regidor de Festes, Josep Berga, ha explicat a la presentació d’aquest matí que “hem decidit crear la figura del col·laborador-a seguint l’exemple d’altres actes de ciutat que aconsegueixen una gran mobilització, com la Marató de Sang, el Gran Recapte o la Trailwalker”. Veure vídeo.

https://vimeo.com/172994461

Amb quin objectiu es crea la figura del col·laborador/a?

– Perquè més ciutadans ajudin a fer possibles les Festes. Persones inquietes que no volen o poden assumir el compromís de formar part durant tot l’any de la Comissió de Festes, però que poden dedicar-hi unes hores aquest proper mes de setembre.

– Per viure les Festes des d’un altre punt de vista. Segur que hi ha gent que mentre segueix els diferents actes, els ha passat pel cap poder formar part de l’organització. És una oportunitat de viure des de dins algun acte de les Festes del Tura.

– Si s’amplien els espais de participació dels actes de ciutat també s’afavoreix la inclusió de persones. La diversitat de les activitats també aporta diversitat de col·laboracions.

COM PUC FER-ME COL·LABORADOR/A?

Cal tenir més de 18 anys i omplir el formulari que trobarem a la pàgina web de Festes del Tura festesdeltura.olot.cat, a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i al web de les entitats de la garrotxa www.entitatsgarrotxa.cat. A més de donar les dades de contacte, també cal escollir l’activitat de les Festes a la que volem col·laborar. La cercavila d’inici de Festes, el ball de gegants, el campionat de truc, la cercavila de faràndula infantil i el ball de les espelmes són les activitats que podrem escollir. La tècnica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Marta Teixidó, ha assegurat que “calculem que ens fan falta una cinquantena de persones perquè facin de suport en els diferents actes que s’organitzen per Festes”.

Per fer de col·laborador de les Festes del Tura, també podem telefonar a l’Àrea de Festes al 972 27 27 77. Hi ha temps per apuntar-se fins al 15 d’agost. A principis de setembre es convocarà a tots els col·laboradors a una reunió per concretar les tasques assignades a cadascun d’ells.