VÍDEO: Xavier Pallàs presenta el seu llibre “Campanes i campanars de la Garrotxa”

Comparteix-ho amb els teus amics:

Campanes i campanars de la Garrotxa és un llibre que recull el treball d’investigació de Xavier Pallàs al voltant de les campanes, un dels elements patrimonials més oblidats i poc estudiats del nostre país.

El llibre ofereix un inventari exhaustiu de les 213 campanes que hi ha a la Garrotxa, amb nombroses fotografies i detalls tècnics com les inscripcions, mides, autor i any de fosa. A través d’un codi QR es pot escoltar el so de cada una de les campanes. També hi ha un capítol dedicat a cada un dels 180 campanars de la comarca amb la seva descripció arquitectònica i nombroses notes històriques, moltes d’elles inèdites, que ajuden a emmarcar les campanes en el seu context social i històric. El llibre es complementa amb una part introductòria de 10 capítols on s’expliquen els tocs de campana, el procés de fabricació, notes biogràfiques dels fonedors, anàlisi de l’epigrafia, etc. i es posa en valor la campana com a element artístic i patrimonial.

Xavier Pallàs Mariani és Mestre Especialista en Educació Musical per la Universitat de Girona i Titulat Superior en l’especialitat de violí per l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment és director de l’Escola Municipal de Música d’Olot Xavier Montsalvatge, on també exerceix com a professor. Durant la seva trajectòria professional ha compaginat la tasca docent i d’intèrpret amb la recerca musicològica. Ha publicat nombrosos articles i els llibres: Contradanses Olotines i altres balls de l’Arxiu de Sant Esteve; Contradanses, minuets i passapies per a orquestra de Carles Baguer (1768-1808); Escola de Ministrers. L’any 2015 va guanyar la Beca Ernest LLuch de ciències socials humanes amb el seu estudi sobre les campanes de la Garrotxa.

La presentació tindrà lloc el dia 10 d’abril a les 19,30h al Casal Marià d’Olot.