VÍDEOS: ‘Return to Mount Kennedy’, Flor de Neu d’Or al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló

Comparteix-ho amb els teus amics:

El documental del nord-americà Eric Becker també ha estat guardonat amb el Premi Boreal al millor guió de la 36a edició del certamen

La pel·lícula canadenca ‘The Mountain Life’ s’endú el Premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de Muntanya i el reconeixement a la millor fotografia

‘Return to Mount Kennedy’ és la gran guanyadora del 36è Festival de Cinema de Muntanya de Torelló. La producció que signa el director nord-americà Eric Becker s’ha endut el Gran Premi Vila de Torelló i Flor de Neu d’Or, però també s’ha guanyat el reconeixement al millor guió d’aquesta edició, amb el Premi Boreal i Flor de Neu de Plata. La pel·lícula relata present i passat sobre dues generacions amb el cognom Kennedy.

El 1965, Jim Whittake, el primer americà en coronar l’Everest, va escalar un cim remot del Yukon, al Canadà. En aquella primera ascensió hi va participar Robert Kennedy, un dels germans petits de la família de l’expresident, que també va morir de manera fatal. Ara, gairebé sis dècades després d’aquella primera ascensió, Return to Mount Kennedy relata com els fills dels dos protagonistes –Whittake i Kennedy– intenten reviure l’ascensió dels seus pares al Yukon (que més tard es va anomenar Mt. Kennedy). El seu director Eric Becker ha recollit el màxim guardó, així com el premi al millor guió dalt l’escenari del teatre Cirvianum de Torelló.

El segon premi d’aquesta edició ha estat per ‘This Mountain Life’. La pel·lícula que firma el canadenc Grant Baldwin ha guanyat el premi BBVA i Flor de Neu de Plata al millor film de Muntanya. També s’ha endut el Premi F.E.E.C. (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i Flor de Neu de Plata a la millor Fotografia. Aquest llargmetratge retrata com mare i filla s’embarquen en una aventura de mig any i 2.300 quilòmetres des del Canadà fins Alaska a través de les muntanyes. Els protagonistes que es creuen al llarg del recorregut fan una pel·lícula visualment espectacular i demostra com sobre la natura els humans també som capaços de fer-hi autèntiques obres d’art.

El tercer film premiat és ‘No man’s land – expedition Amtarctica’, de l’austríac Matthias Mayr, que ha guanyat el Premi Grandvalira i Flor de Neu de Plata a la millor pel·lícula d’Esports de Muntanya. El documental mostra com dos esquiadors, acompanyats d’un càmera, són capaços d’endinsar-se a l’Antàrtica més remota per trobar noves línies de descens verges.

Pel que fa el premi al millor film de Cultura de Muntanya i Flor de Neu de Plata ha anat a mans de la realitzadora russa Irina Zhuravleva, per ‘Kamchatka bears. Life begins’. El documental, que es va rodar durant 7 mesos, mostra con neix i creix una família d’ossos. I la principal particularitat és que durant una hora de documental, cap veu humana explica les imatges.

El premi F.E.D.M.E. (Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada) especial del Jurat i Flor de Neu de Plata ha estat per ‘En vol vers les 8.0000’. Aquesta producció mostra com Antoine Girard, que va ser a Torelló per presentar el film, travessa en parapent el Pakistan durant 19 dies en solitari. Arriba a enfilar-se més de 8.000 metres per sobrevolar el Broad Peak.

Per votació popular, el públic de la sessió +Xtrem ha atorgat el premi Cervesa del Montseny i Flor de Neu de Plata a ‘The Lorax project’, de l’australià Simon Blair i, finalment, la pel·lícula del francès Jean-Michel Jorda, ‘Everest Green’, ha guanyat el premi Mountain Wilderness al millor film que ressalta la defensa dels espais naturals.


Comparteix-ho amb els teus amics: