Visita del cap de llista Joan Luengo de Catalunya en Comú a la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

En el marc de les eleccions generals, el passat divendres l’alcaldable d’Olot en Comú Xavier Garcia va acompanyar la visita de Joan Luengo i Nati Sánchez, cap de llista i segona respectivament de Catalunya en Comú a les Comarques gironines.

La visita va ser en clau de mobilitat comarcal i es va començar per al viaducte de l’eix de Bracons a la Vall d’en Bas, recordant que després de 10 anys de la seva obertura segueix representant un model d’infraestructura de comunicacions caduc, deutor del vehicle privat i contrària als objectius de pacificació del trànsit i de reducció d’emissions de Co2. Després es van desplaçar fins a l’Avinguda Sant Jordi d’Olot a on van trobar-se amb membres de la Plataforma que s’ha organitzat contra el trànsit massiu que hi circula.

Els veïns van traslladar als candidats les conseqüències nefastes que ha tingut per la seva qualitat de vida l’obertura precipitada i mal planificada del túnel de Bracons. Obertura que ha suposat que milers de cotxes i camions travessin cada dia per uns carrers i zones urbanes on habiten milers de persones, alterant amb el soroll, la contaminació i el perill d’atropellaments, la vida quotidiana de les veïnes i veïns de la zona. En Xavier Garcia va traslladar als veïns la voluntat d’Olot en Comú d’estudiar amb experts alternatives que millorin la situació i proposar-les durant la immediata campanya electoral.

Per altra banda el passat diumenge 14 d’abril Olot en Comú va commemorar el 88è aniversari de la proclamació de la República amb un acte amb diversos parlaments, música i lectura de poemes i textos en record de la República. Fent un minut de silenci per la recent mort de Neus Català, lluitadora del feixisme i sobrevivent dels camps de concentració nazi. Xavier Garcia, va posar en valor les idees i les polítiques de la II República. Idees de llibertat, igualtat i fraternitat que cal reivindicar com a necessàries en uns temps de retrocés dels drets socials i de tornada de propostes autoritàries i repressives.

L’acte va acabar amb un brindis per la II República i un desig ferm per abolir la monarquia i transitar cap a una tercera República que garanteixi més drets socials i nacionals de tots els pobles d’Espanya.

Info i fotos: Olot en Comú

Comparteix-ho amb els teus amics: