Volca’t, nou cicle de debat sobre el model alimentari i el desenvolupament de la Garrotxa

Comparteix-ho amb els teus amics:

Volca’t és una iniciativa de diverses entitats, col·lectius i persones de la Garrotxa que consideren que l’agricultura i l’alimentació són qüestions polítiques i socials de primer ordre.

L’objectiu d’aquestes jornades és fomentar el debat entre els agents implicats en el model alimentari i el desenvolupament local de la Garrotxa per promoure una transformació a partir de propostes d’agroecologia i sobirania alimentària.

El programa d’activitats de Volca’t tindrà lloc al llarg de quatre jornades temàtiques: la del 5 de maig (a Can Trincheria) es dedicarà a parlar del comerç alimentari a la Garrotxa; la del 19 de maig (a Can Trona – Vall d’en Bas) portarà per títol “Una agricultura sense pagesia? L’estat del sistema alimentari a Catalunya i a la Garrotxa”; a la del 2 de juny (a l’Hospici) es debatrà sobre el model de desenvolupament que es vol a la Garrotxa, i a la del 19 de juny es parlarà sobre dones i món rural.

Les activitats del divendres 5 de maig començaran a les 17.30 h amb una xerrada sobre la situació actual del comerç alimentari a la Garrotxa, a càrrec de Gemma Canalias, tècnica de comerç de l’Ajuntament d’Olot, i Paula Fonollà, membre de la Xarxa de Grups de Consum Ecològic de la Garrotxa. I, a les 18 h, es farà una taula rodona, en la qual se sumaran Lluís Riera, de la pastisseria Cacau; Carme Plana, de Can Rovira de Batet i Mercat del Rengle, i David Colom del restaurant L’Hostalet.

Pel 19 de maig, a Can Trona, s’ha programat la xerrada “L’estat del sistema alimentari i el sector primari a Catalunya”, a càrrec de Gonzalo Gamboa i Ariadna Pomar (17.30 h), i una posterior taula rodona sobre la situació del sector primari i l’agricultura ecològica a la Garrotxa amb la participació de diversos productors de la zona.
Ho organitzen: ANEGX, Xarxa de Grups de Consum de la Garrotxa i el Ripollès i Arran de Terra.