Volen millorar el tram de la carretera N-141 entre Anglès i Salt per evitar al màxim l’impacte ambiental

Comparteix-ho amb els teus amics:

Pels republicans, la publicació de l’estudi informatiu només del tram entre Salt i Bescanó hipoteca la totalitat de la infraestructura condicionant el traçat de les futures millores

En referència a la publicació al DOGC de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental “Millora general. Condicionament. Corredor Brugent-Ter. Carretera N-141e, PK 105+730 al 112+500. Tram: Bescanó-Salt” (clau: EI/IA.AG-03020.4) la Federació d’Esquerra Republicana de les Comarques Gironines comparteix la necessitat de realitzar una millora immediata a la carretera de Salt a Anglès per millorar la seguretat i la comunicació dels veïns dels municipis propers. Es tracta d’un tram amb una elevada perillositat i una gran inseguretat per tots els veïns que utilitzen aquesta carretera diàriament, coneguda popularment com la carretera de la vergonya.

descarga

L’estudi informatiu i d’impacte ambiental que es presenta ha estudiat dues alternatives molt similars pel que fa al seu recorregut, ambdues paral·leles al riu Ter. Des d’ERC, volem recordar que en els darrers anys hi ha hagut una inversió important en aquest tram de riu amb diferents Projectes Life, que podrien resultar greument afectats. A més, el recorregut del riu Ter és un atractiu turístic molt important sobretot amb el carril bici entre Olot i Girona.

Les alternatives estudiades presenten un tram de tot l’eix viari que s’ha de modificar, que seria el tram Anglès-Salt. ERC demana que es treballi i s’estudiï de forma integra el tram, ja que només estudiant la globalitat s’aconseguirà reduir al màxim els impactes ambientals, socials i alhora, s’optimitzarà els costos d’execució d’obra.

Per ERC, la publicació només del tram Salt-Bescanó hipoteca la totalitat de trams futurs condicionant el traçat de les futures millores. A més, per ERC, qualsevol traçat d’aquesta futura variant ha d’estar consensuat amb tots els municipis afectats.

Des d’ERC Comarques Gironines es demana un replantejament el disseny del sistema d’infraestructures de Catalunya, un plantejament realista, que contempli la totalitat del projecte, i a la vegada integrat amb el territori i pensat per les necessitats reals dels veïns dels pobles afectats. En el cas de la millora de la carretera N-141 es presenta un fragment de tot el tram sense tenir en compte el traçat final.