Volen portar la Variant d’Olot al Congrés

Àlex Sàez, Diputat dels Socialistes a Madrid i Josep Guix, portaveu del Grup Socialista d’Olot
Comparteix-ho amb els teus amics:

El Grup Socialista està en desacord amb la proposta del Ministeri de Foment, feta pública el passat 27 de desembre de 2014, on s’especifica el traçat de la Variant d’Olot de la N-260 amb connexió cap a la Vall de Bianya i la Variant d’Olot de la C-37 amb connexió a les Preses.

Ahir Àlex Sàez, Diputat dels Socialistes a Madrid, i Josep Guix, Alcaldable dels Socialistes per Olot, han presentat una petició en referència al projecte de la Variant d’Olot presentat per Foment. Aquestes han estat consensuades prèviament amb l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot, el Consell comarcal i representants de la majoria de partits polítics d’Olot i la Vall de Bianya.

Àlex Sàez, Diputat dels Socialistes a Madrid i Josep Guix, portaveu del Grup Socialista d’Olot
Àlex Sàez, Diputat dels Socialistes a Madrid i Josep Guix, portaveu del Grup Socialista d’Olot

En primer lloc es demana un pacte de ciutat i de comarca per avançar en la construcció de la Variant d’Olot i negociar plegats com una sola força amb totes les administracions: el Ministeri de Foment, pel què fa al tram fins al Pla d’en Llunes, i a la Generalitat, pel què fa al Pla d’en Llunes a Codella.

Es vol que s’estudiï l’alternativa tècnica de fer un túnel per darrere de l’Hostal del Sol, mantenir l’entrada d’Olot centre de l’A-26 per la rotonda de Can Minguet i allargar l’Avinguda Europa fins a la rotonda de Can Minguet com a vial de servei per donar sortida directa al trànsit del polígon Industrial del Pla de Baix.

També es contempla la construcció d’un enllaç d’entrada a Olot Nord, a la Zona del Polígon Industrial del Pla de Baix a l’Avinguda Europa, per tal de recollir tot el trànsit del polígon i d’altres usuaris que vulguin accedir a la ciutat per l’Avinguda Sant Joan les Abadesses: Una avinguda ampla, recta, arbrada que arriba fins a la Plaça Clarà.

Finalment, es proposa que es mantingui l’enllaç Olot Oest al Pla d’en Llunes que el projecte de la Generalitat ja contempla per donar servei al municipi de Riudaura i als barris de ponent: Les Planotes, els Pisos Garrotxa, Pla de Dalt i el Nou Hospital.