Xerrada en suport a les imputades per la vaga general del 2012 a Girona

Comparteix-ho amb els teus amics:

Aquest proper dissabte 14 de maig a les 19h es durà a terme un acte al local de la CNT d’Olot per presentar la campanya de suport als i les imputades de la Vaga General del 14N de 2012 a Girona.

Vuit persones estan imputades i els demanen penes de presó a totes, dels 8 mesos a 4 anys i mig. El judici serà el proper 27 de juny.

L’acte comptarà amb la presència de dos membres del Grup Antirepressiu de Girona.

CNT: Aquell 14 de novembre, un bloc anticapitalista de més de 2000 persones, es va manifestar pels carrers de Girona responent a la massiva mobilització de la Vaga General. A Girona, la manifestació anticapitalista es va aturar a la Cambra de Comerç, perquè amb una setmana d’anterioritat, el President d’aquest lobby empresarial Gironí, va declarar als mitjans de comunicació “Que calia anar amb compte amb els de fora perquè ens robaven la feina” i “que els gironins s’havien d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. La intenció d’aturar-se a la cambra era llegir un comunicat donant resposta a les declaracions, però l’operatiu policial ho va impedir, abraonant-se i fent fora a les manifestants.

Un mes i mig més tard agents encaputxats van detenir vuit persones als seus domicilis, acusantlos de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Cal fer esment que aquestes detencions, es van portar a terme sense una identificació prèvia i tal com hem denunciat en reiterades ocasions, mitjançant l’existència de fitxers que permeten detencions a dit i que no compleixen la normativa vigent de protecció de dades. De fet, fins i tot la responsable de l’operatiu policial va admetre en declaracions en seu judicial que agents de paisà li van mostrar fotos de persones conegudes per la seva militància i implicació en els moviments socials.

Exigim l’absolució de les 8 companyes que es troben acusades per manifestar-se durant la vaga del 14N. Demanem també el suport i solidaritat de totes aquelles persones i col·lectius que han estat sortint al carrer durant tots aquests anys, que han patit les conseqüències del sistema capitalista i que han plantat cara al règim d’austeritat imposat pel govern.