Xuclà aspira a conservar dos diputats gironins a Madrid per a Democràcia i Llibertat

López M.: Foto de família dels candidats per al 20-D de Democràcia i Llibertat a les comarques gironines, el 16 de novembre del 2015
Comparteix-ho amb els teus amics:

La candidatura pel 20-D presenta programa electoral per posar en evidència que l’Estat ha tractat les comarques gironines com a una “colònia abandonada”

López M.: Foto de família dels candidats per al 20-D de Democràcia i Llibertat a les comarques gironines, el 16 de novembre del 2015
López M.: Foto de família dels candidats per al 20-D de Democràcia i Llibertat a les comarques gironines, el 16 de novembre del 2015

La coalició Democràcia i Llibertat aspira a conservar dos diputats a Madrid per les comarques gironines. El cap de llista Jordi Xuclà ha assegurat que el 20-D són “les eleccions més incertes” dels darrers anys perquè hi ha molts indecisos que no saben a qui votar. “Tres diputats seria fantàstic però, essent realistes, l’objectiu és tenir-ne dos i els tres senadors”, ha apuntat. Seria un diputat menys que els que va aconseguir CiU en les darreres eleccions. Xuclà ha afirmat que es presenten a les eleccions estatals “per defensar la sobirania de Catalunya”. Tindran programa electoral per “al mentrestant” i per posar en evidència que l’Estat ha tractat les comarques gironines com a una “colònia abandonada”.

La coalició Democràcia i Llibertat –formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament- ha presentat aquest dilluns la candidatura de les comarques gironines per a les eleccions del 20 de desembre. El cap de llista al Congrés, Jordi Xuclà, ha assegurat que és la llista que representa “l’impuls decidit al procés” i “l’única garantia que la causa sobiranista pugui anar endavant”.

“Tinc l’honor de tornar a encapçalar la llista en un moment clau per a Catalunya i la nostra coalició és bàsica per culminar la sobirania, l’Estat propi, i aconseguir que es pugui decidir lliurament el nostre futur”, ha destacat Xuclà, que recorda que ha estat diputat a Madrid “quan era més fàcil ser-ho” i que afronta com a un repte ser-hi, també, en els moments “més convulsos”. “El vot a Democràcia i Llibertat és el vot de l’afirmació de la sobirania”, ha afegit.

Xuclà també ha remarcat la importància de guanyar terreny al vot espanyolista. “A les comarques gironines el PSOE i el PP ens han tractat com una colònia abandonada, amb inversions mínimes”, ha afirmat. També ha alertat sobre el vot a Ciutadans. “Que C’s guanyi les eleccions a Catalunya és un cop duríssim al procés d’autodeterminació”, ha afirmat.

El cap de llista la Congrés també ha opinat sobre la decisió d’ERC de presentar una candidatura desvinculada de Convergència. “ERC ha volgut anar per separat per captar vots de la CUP i nosaltres aspirem a ser els continuadors dels votants de Junts pel Sí”, indica el cap de llista que també afegeix que aspiren, sobretot a les comarques gironines, a captar vots de socialistes sobiranistes.

Xuclà ha avançat que presentaran un programa electoral amb inversions i projectes decisius per a les comarques gironines. Ha especificat que és per al govern del “mentrestant”, mentre Catalunya no sigui un país independent.

La coalició ha presentat la candidatura formada per CDC, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament. Al Congrés, la número dos és Elena Ribera (Demòcrates i ex diputada d’UDC) i el número tres l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon. La politòloga Elisabet Terrades ocupa la quarta posició, com a independent, i completen la llista l’estudiant de dret Marc Claparols (de número cinc) i la regidora de Riells i Viabrea, Glòria Ribas (de número sis).

Al Senat, la llista està formada per Joan Bagué; la regidora de Banyoles, l’advocada Claudia Massó; i en tercera posició, el cap dels serveis jurídics del Consorci de la Costa Brava, l’advocat Pere Saló. ACN Girona