Xuclà demana el vot dels “socialdemòcrates sobiranistes” gironins partidaris del dret a decidir

Comparteix-ho amb els teus amics:

En una visita a la Garrotxa, el candidat de Democràcia i Llibertat reacciona amb aquesta crida després de la visita de Chacón a Girona on el PSC ha afirmat que la demarcació “ és el parc temàtic de l’independentisme”

Visita Xuclà El Mallol

Jordi Xuclà ha definit Democràcia i Llibertat com “ la candidatura transversal” que aplega CDC, Demòcrates per Catalunya i Reagrupament i que té “una clara voluntat de prioritzar l’agenda nacional perquè estem en un moment clau” ha dit. És per això que el candidat al Congrés per Girona considera que ara és el moment de fer una crida al vot dels “socialistes sobiranistes gironins que tenen clara la prioritat nacional i l’objectiu que Catalunya no se’n sortirà si no és amb l’Estat propi”. En aquest sentit Xuclà ha avançat que en els propers dies Democràcia i Llibertat rebrà “suports explícits de persones vinculades a la socialdemocràcia gironina que són favorables al dret a decidir i el sobiranisme i que han entès l’aposta transversal de la coalició i volen donar un senyal que aquest és un projecte ampli que va més enllà de les fronteres clàssiques dels partits polítics”.

El cap de llista de Democràcia i Llibertat ha fet aquestes declaracions en al·lusió a les afirmacions del PSC ahir durant un acte a Girona que es va referir a la demarcació com “el parc temàtic de l’independentisme” . Xuclà ha assegurat que la candidat per Barcelona, Carme Chacón, ha “faltat al respecte a la majoria social de les comarques gironines”. Una manifestació que s’explica, segons el candidat de Democràcia i Llibertat, perquè “la líder socialista ha estat desconnectada” de la realitat que es viu a Catalunya i Girona. “Chacón porta tant de temps fora del dia a dia de la política del nostre país que no és que no vegi la pilota, sinó que no veu el camp de futbol”, ha afegit Xuclà que també s’ha preguntat si la líder socialista pot representar la gran majoria de socialdemòcrates gironins favorables al dret a decidir . Segons Xuclà, en la resposta a aquesta pregunta hi ha l’argument de la crida al vol transversal de Democràcia i Llibertat.

El PSC “ha renunciat al catalanisme” i per això Xuclà ha instat als socialistes sobiranistes a recolzar la candidatura de Democràcia i Llibertat.

Xuclà ha recordat que la coalició presenta una llista de nous temps “obrint finestres i portes perquè passi aire i s’endugui els errors del passat”.

Durant una visita avui a la Garrotxa, el candidat per Girona ha posat aquest territori com a exemple de “gent de la terra ”, i ha afegit que “amb orgull i amb la nostra marca i identitat de catalans tirarem endavant i ens projectarem arreu del món sense necessitat de tiretes de marca Espanya que més que salvar-nos ens entrebancaríem”, en referència a unes recents declaracions del PP.

El cap de llista al Congrés per Girona ha visitat aquest matí la fira de Sant Nicolau del Mallol, a la Vall d’en Bas, acompanyat de l’alcalde de Besalú Lluís Guinó, i també ha fet una passejada per la Fira de Nadal d’Olot.