XVII EXCURSIÓ MATINAL PER MONTAGUT

Comparteix-ho amb els teus amics:

L’excursió està organitzada per l’ajuntament i l’associació cultural Terra Aspra de Montagut. Amb aquesta sortida, tal com ja és tradició, es pretén que els participants gaudeixin d’un bon matí de diumenge i aprofitar l’ocasió per divulgar racons excepcionals del municipi.

La sortida es donarà a 2/4 de 8 del matí al casal cultural de Montagut, prèvia inscripció (1/4 d’hora abans de la sortida), al preu habitual de 5 € que permetrà esmorzar i avituallar-se amb fruita i begudes refrescants en diferents punts del recorregut.

El recorregut d’enguany transcorre dins els límits del municipi de Montagut i Oix, passa per antics camins veïnals, ramaders, de bast, pistes, … Tot plegat ens permetrà gaudir d’unes vistes magnífiques sobre tota la vall del Fluvià: des del seu naixement als peus del Puigsacalm fins a la seva desembocadura a la plana de l’Empordà, si el dia és clar.

També durant el recorregut podrem observar la part del Pirineu Ripollès i tot seguit del Prepirineu amb el Comanegra, Bassegoda, Mare de Déu del Mont.

Sortirem de Montagut seguint el carril bici que ens portarà a la urbanització La Cometa, ens enfilarem pel solell de la muntanya de Cós per un camí cap a les masies de ca n’Olivet, cap a can Meia i can Vinyoles. Passarem per una antiga pedrera i agafarem el camí que des de Castellfollit porta a l’ermita del Cós situada a dalt de la muntanya del mateix nom. Aquí podrem esmorzar i agafar forces per continuar el nostre trajecte baixant per la part de l’obaga en direcció al Collell passant per can Bach i Muscaroles, dues masies que encara conserven alguna paret malgrat el pas del temps. Al Collell travessarem la carretera que volta la muntanya des de Montagut fins a la carretera d’Oix i seguirem per un camí costerut cap al lloc de Sant Eudald de Jou, continuarem cap a la masia de l’Espigulé, la de Mas Ruí i anirem baixant suaument fins a trobar el camí de Plujà, d’aquí passarem per l’oratori de Cossos Sants, continuarem baixant i ens desviarem per un camí de la dreta que ens portarà a la casa de Mastort i d’aquí cap al mas el Pi fins a arribar al punt de sortida.

Aquest itinerari és d’uns 16 km, amb un desnivell de 400 m i està previst fer-lo en unes 4,5 hores.

L’organització haurà senyalitzat, prèviament, el recorregut i disposarà de vehicles (en punts estratègics) per recollir les persones que per qualsevol motiu haguessin d’abandonar l’excursió. També es disposa d’un grup “escombra” que s’encarregarà de treure tota la senyalització de l’itinerari i evitar que algú quedi enrere en el camí.

La inscripció confirma l’acceptació total de les normes, així com la participació voluntària a l’excursió i a ser el mateix participant, l’únic responsable de qualsevol incident que pugui sorgir en el transcurs de la mateixa.

No es donarà cap tipus de record o regal, tot i que l’organització es reserva el dret de modificar aquesta o qualsevol altra decisió que es cregui convenient efectuar.

Comparteix-ho amb els teus amics: